Ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας: 7 μικρές συμβουλές

Ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας: 7 μικρές συμβουλές

2 Ιουλίου, 2019 0 Από ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΕΡΕΤΗ

Πόσοι από εμάς δεν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με έναν βουλωμένο νεροχύτη κουζίνας;

Σίγουρα δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο, όμως ρωτήσαμε τον ειδικό, τις Αποφράξεις Μπραχάμι Αντωνίου και μας έδωσαν 7 μικρές συμβουλές για να ξεβουλώσουμε και τον πιο βουλωμένο νεροχύτη.

7 συμβουλές για ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρακτικά εργαλεία που όλοι έχουμε στο σπίτι μας για να δοκιμάσετε να ξεβουλώσετε έναν νεροχύτη κουζίνας. Φυσικά ένας επαγγελματίας υδραυλικός για ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας είναι η καλύτερη λύση όταν το πρόβλημα δεν είναι επιφανειακό.

1. Έμβολο για ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας

Λογικά, σε κάθε σπίτι θα πρέπει να υπάρχει ένα έμβολο. Αν έχετε διπλό ή τριπλό νεροχύτη, σφραγίστε πρώτα τις άλλες δύο πλευρές με ένα υγρό πανί ή ένα πώμα. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια στεγανή σφράγιση γύρω από το έμβολο,στον νεροχύτη που σκοπεύετε να ξεβουλώσετε. Βάλτε το έμβολο στο στόμιο και πιέστε ελεγχόμενα αρκετές φορές. Μόλις αρχίσει η αναρρόφηση βγάλτε το έμβολο και αφήστε να τρέξει άφθονο ζεστό νερό.

2. Καθαρισμός σιφονιού για ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας

Αν χρειάζεται καθαρισμό το σιφόνι της αποχέτευσης του νεροχύτη κουζίνας, ξεβιδώστε την καμπύλη του σωλήνα που βρίσκεται στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη. Πρώτα, όμως, τοποθετήστε ένα ταψί ή μια λεκάνη κάτω από τον σωλήνα για να μαζέψετε το νερό ή τα υπολείμματα σκουπιδιών που μπορεί να πέσουν. Καθαρίστε οτιδήποτε εμποδίζει τη φυσιολογική ροή του νερού και ξεπλύνετε με νερό.

xevouloma-nerochyti-kouzinas-7-mikres-symvoules

3. Φίδι υδραυλικού για ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας

Αυτό το εργαλείο μπορεί να καθαρίσει τα σημεία που μπορεί να φράξουν μετά τον σωλήνα. Αποσυναρμολογήστε τον σωλήνα αποχέτευσης και το σιφόνι κάτω από τον νεροχύτη κουζίνας για να εμφανιστεί το στόμιο μέσα στον τοίχο πίσω από το ντουλάπι. Εισάγετε το φίδι έως ότου αισθανθείτε αντίσταση. Ξεκινήστε τη χρήση του για να σπάσετε το φράγμα.

4. Συρμάτινη κρεμάστρα για ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας

Η συρμάτινη κρεμάστρα μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει το φίδι υδραυλικού, αν δεν υπάρχει. Χρησιμοποιήσετε μια κρεμάστρα ρούχων, ισιώνοντας την. Το μήκος της δεν είναι ικανό να φτάσει βαθιά, αλλά μπορεί να είναι αρκετό για να ξεβουλώσει. Χρησιμοποιήστε το όπως θα χρησιμοποιούσατε το φίδι υδραυλικού.

3 Έξτρα μικρές συμβουλές

  1. Διατηρείστε το νεροχύτη σας καθαρό, χωρίς μυρωδιές! Ανά τακτά διαστήματα να ρίχνετε μισό φλιτζάνι ξύδι και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Μετά από περίπου 20 λεπτά, αφήστε να τρέξει ζεστό νερό.
  2. Αν έχετε αποκομιδή απορριμμάτων στον νεροχύτη κουζίνας περιμένετε μέχρι να αλεστούν και να φύγουν εντελώς πριν προσθέσετε περισσότερα.
  3. Αποφύγετε τη ρίψη λίπους, μπέικον, καφέ ή λαδιών στον νεροχύτη κουζίνας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διατηρείτε καθαρά όλα τα εξαρτήματα και τα συστήματα υγιεινής του σπιτιού σας για να αποφεύγετε δυσάρεστα προβλήματα.

Αν εφαρμόσετε τα παραπάνω και δεν δείτε αποτέλεσμα στο πρόβλημά σας απευθυνθείτε στις Αποφράξεις Μπραχάμι Αντωνίου με εμπειρία 30 χρόνων στις αποφράξεις για να λύσετε το πρόβλημα σας εύκολα και οικονομικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα: