Samsung Galaxy Z Fold 3 vs iPhone 13 Pro Max

Samsung Galaxy Z Fold 3 vs iPhone 13 Pro Max

9 Αυγούστου, 2022 0 Από ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΕΡΕΤΗ

Τα αναδιπλώμενα κινητά (θήκες κινητών) είναι μια δική τους κατηγορία και η Samsung είναι ουσιαστικά ο μόνος παίκτης αυτή τη στιγμή. Ενώ η Apple φέρεται να ετοιμάζει το δικό της αναδιπλούμενο, μπορούμε μόνο να κάνουμε συγκρίσεις με αυτό που είναι διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή, και αυτό είναι το iPhone 13 Pro Max.

Samsung Galaxy Z Fold 3 vs iPhone 13 Pro Max vs Galaxy S22 Ultra

Είναι λίγο άδικο να συγκρίνουμε αυτά τα τηλέφωνα από ορισμένες απόψεις λόγω των διαφορετικών παραγόντων μορφής, αλλά η Samsung πρέπει να πείσει τους ανθρώπους να αγοράσουν το Fold 3. Και σε σύγκριση με το νέο iPhone, το Fold 3 υπολείπεται πολύ σε πολλούς τομείς. Βασικά μεταξύ αυτών είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η ποιότητα της κάμερας. Στην πραγματικότητα, το iPhone 13 Pro Max έχει κερδίσει μια θέση στις λίστες της καλύτερης διάρκειας μπαταρίας του τηλεφώνου μας και των καλύτερων τηλεφώνων με κάμερα.

Τα αναδιπλωμένα είναι ακόμα στα σπάργανά τους, αλλά όταν παίρνετε ένα αναμφισβήτητα καλύτερο τηλέφωνο για αρκετές εκατοντάδες δολάρια λιγότερο, το Galaxy Z Fold 3 είναι δύσκολο να πωληθεί από ορισμένες απόψεις. Εξακολουθεί να είναι ένα προσεγμένο και πρωτότυπο τηλέφωνο/tablet και σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό, αλλά η Apple το έβγαλε από το πάρκο φέτος. Το Fold 3 δυσκολεύεται να συνεχίσει σε ορισμένα σημεία.

Και μετά υπάρχει η τελευταία ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S22 Ultra. Αυτό το θηρίο επαναφέρει το Galaxy Note με ένα σχέδιο και ένα ενσωματωμένο στυλό S. Είναι μια δύναμη παραγωγικότητας για όσους τους αρέσει η ζωή της γραφίδας. Όπως το iPhone 13 Pro Max, είναι σχεδόν άδικο να συγκρίνουμε αυτά τα δύο τηλέφωνα, αλλά καμία συσκευή δεν υπάρχει στο κενό.

Το Galaxy S22 Ultra διαθέτει καλύτερο ζουμ, περισσότερη ισχύ, φωτεινότερη οθόνη, καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το ενσωματωμένο S Pen. Το Galaxy Z Fold 3 είναι μια εξαιρετική συσκευή, αλλά παραπαίει λίγο σε σύγκριση με τον νεότερο ξάδερφό του.

Samsung Galaxy Z Fold 3 : One UI 4.1

Στα μέσα Μαρτίου, η Samsung ανακοίνωσε ορισμένες νέες δυνατότητες που έρχονται σε παλαιότερα τηλέφωνα Galaxy στην ενημέρωση One UI 4.1. Τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με χαρακτηριστικά κάμερας Galaxy S22 που θα αρχίσουν να ρέουν σε αυτά τα ακουστικά, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy Z Fold 3.

Έχουμε αναλυτικά όλα όσα έρχονται στο Fold 3 στην ενημέρωση One UI 4.1. Το πτυσσόμενο έχει πρόσβαση στην εφαρμογή ExpertRAW της Samsung, επιτρέποντάς σας να τραβήξετε φωτογραφίες RAW που μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με το περιεχόμενο της καρδιάς σας.

Το Galaxy Z Fold είναι πρώτο για την ενημέρωση One UI 4.1.

Samsung Galaxy Z Fold 3 : Διάρκεια ζωής μπαταρίας και φόρτιση

Το Galaxy Z Fold 3 διαθέτει διπλή μπαταρία 4.400 mAh, η οποία είναι λίγο μικρότερη από το πακέτο 4.500 mAh του Z Fold 2. Και ήμασταν απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα της δοκιμής μπαταρίας για περιήγηση στο διαδίκτυο, η οποία περιλαμβάνει σερφάρισμα στο διαδίκτυο μέσω 5G σε 150 nits φωτεινότητας οθόνης.

Το Galaxy Z Fold 3 διήρκεσε μόλις 7 ώρες και 52 δευτερόλεπτα σε λειτουργία προβολής 60 Hz και ακόμη λιγότερο σε προσαρμοστική λειτουργία (έως 120 Hz) στις 6:35. Το Galaxy Z Fold 2 διήρκεσε πολύ περισσότερο 10:10 και 9:05, αντίστοιχα, στις ίδιες λειτουργίες οθόνης. Πέρυσι χρησιμοποιήσαμε το δίκτυο της T-Mobile, έτσι ώστε ίσως να οφείλεται κάποια διαφορά. Θα επανέλθουμε με περισσότερα αποτελέσματα δοκιμών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Galaxy Z Fold 3 δεν περιλαμβάνει φορτιστή, επομένως χρησιμοποιήσαμε έναν φορτιστή Samsung 25W για να δοκιμάσουμε το χρόνο φόρτισης. Μετά από 30 λεπτά, το τηλέφωνο έφτασε στο 47%, κάτι που δεν είναι κακό.

Samsung Galaxy Z Fold 3 : Ετυμηγορία

Με το Galaxy Z Fold 3, η Samsung διατηρεί τον τίτλο του καλύτερου αναδιπλούμενου τηλεφώνου και αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή δεν υπάρχει πραγματικά ανταγωνισμός αυτή τη στιγμή. Έχετε πιο ανθεκτικό σχεδιασμό, βελτιωμένη λειτουργία πολλαπλών εργασιών και καλύτερες οθόνες με λίγο λιγότερα χρήματα από την προηγούμενη φορά.

Η κάμερα κάτω από την οθόνη είναι ένα βήμα μπροστά όσον αφορά τη σχεδίαση, επιτρέποντάς σας να βλέπετε περισσότερο μέρος της οθόνης όταν δεν τη χρησιμοποιείτε. Αλλά θα χρειαστεί να ανταλλάξετε κάποια ποιότητα εικόνας από αυτό το shooter 4MP.

Η Samsung αξίζει επίσης τα εύσημα για τη συνεργασία με προγραμματιστές για τη βελτιστοποίηση περισσότερων εφαρμογών για πτυσσόμενα. Ωστόσο, ενώ εκτιμώ την υποστήριξη του S Pen, η Samsung θα έπρεπε να είχε συμπεριλάβει τη γραφίδα για 1.799 $. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μπορούσε να είναι καλύτερη και η συνολική σχεδίαση πιο λεπτή.

Συνολικά, το Galaxy Z Fold 3 είναι ένας νικητής, αλλά είναι μόνο για εκείνους τους χρήστες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα premium για ένα τηλέφωνο που μπορεί να διπλασιαστεί ως tablet.

Samsung Galaxy S22 Ultra vs Galaxy Z Fold 3 S Pen: Συμπέρασμα

Το Galaxy S22 Ultra βγαίνει μπροστά με την άνεση και το σετ χαρακτηριστικών του. Η αποθήκευση της γραφίδας ακριβώς στο τηλέφωνο αντισταθμίζει το πόσο μικρή είναι, ακόμα κι αν έχετε μεγάλα χέρια.

Και πάλι, το Galaxy Z Fold 3 έχει πολύ περισσότερες οθόνες, κάτι που είναι ιδανικό για πιο καλλιτεχνικές προσπάθειες και τη σήμανση μεγάλων εγγράφων και υπολογιστικών φύλλων. Αλλά αν σκέφτεστε το Galaxy Z Fold 3 ως τηλέφωνό σας ή έχετε ήδη ένα, το ξέρετε αυτό.

Ωστόσο, δεν είναι ιδανικό το S Pen του Fold 3 να είναι μια επιπλέον αγορά πάνω από ένα ήδη εξαιρετικά ακριβό τηλέφωνο και πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για τη γραφίδα Pro για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Air Actions.

Το Galaxy S22 Ultra είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων, δίνοντάς σας ένα όμορφο και ισχυρό τηλέφωνο που διαθέτει ενσωματωμένη γραφίδα. Γενικά είναι πιο εύκολο στο χειρισμό (για να μην αναφέρουμε ότι είναι πιο ανθεκτικό συνολικά), οπότε νομίζω ότι αν ψάχνετε για την καλύτερη εμπειρία S Pen, χρησιμοποιήστε το Galaxy S22 Ultra έναντι του Galaxy Z Fold 3.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών: