Διακοπές στη Σαντορίνη 2020

Διακοπές στη Σαντορίνη 2020

1 Αυγούστου, 2020 0 Από ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΕΡΕΤΗ

Διακοπές στη Σαντορίνη 2020

 

Η πρώτη μου φορά που ταξίδεψα μόνη μου ήταν στην Ελλάδα κ συγκεκριμένα στη Σαντορίνη – Santorini private tour –. Το αγαπημένο μου μέρος ήταν η Ελλάδα – αυτή ήταν η χώρα των ονείρων μου για επίσκεψη εδώ και χρόνια μιας και ζούσαμε μόνιμα στη Γερμανία από τότε που γεννήθηκα. Η αρχαία ιστορία, η ελληνική μυθολογία και τα όμορφα ηλιοβασιλέματα, υπάρχει κάτι να μην αγαπάς;

Έτσι, στα 21α γενέθλιά μου αποφάσισα να πετάξω μόνη μου στην Αθήνα, γιατί θα ήταν ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα. Αφού γύρισα σπίτι, ήξερα ότι έπρεπε να επιστρέψω και να γνωρίσω την Ελλάδα και το καλοκαίρι, σε όλη της τη δόξα. Πέρασα έναν καταπληκτικό χρόνο που το νησί πήδηξε στις ειδυλλιακές ακτές.

Έτσι, έχοντας βιώσει τη Σαντορίνη και την Ελλάδα τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι – πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη σας ακούω να ρωτάτε; Διαβάστε κ αποφασίστε μόνοι σας…

 

Χειμώνας στη Σαντορίνη

Όσο μου αρέσει ο ζεστός καιρός, όταν πήγα στη Σαντορίνη δεν ήταν παγωμένο και ήταν αρκετά ζεστό (σε σύγκριση με τις πόλεις στις οποίες ταξίδεψα πριν από την πτήση μου στην Ελλάδα). Ήταν τόσο ζεστό που πραγματικά φορούσα σορτς!

Μου άρεσε ότι ήταν λιγότερο γεμάτο και θα μπορούσατε να αφιερώσετε το χρόνο σας αναρωτιέστε τα σοκάκια, που δεν ενοχλούνται από τόσους πολλούς ανθρώπους που σας προσκρούουν.

 

Τα πλεονεκτήματα:

 • Υπάρχουν λιγότερα άτομα και τουρίστες που επισκέπτονται τη Σαντορίνη, ώστε να μπορείτε να λάβετε πιο απομακρυσμένες, μη γεμάτες φωτογραφίες για το “γραμμάριο”
 • Ο καιρός δεν είναι πολύ ζεστός και ούτε πολύ κρύος
 • Η επίσκεψη στη Σαντορίνη το χειμώνα είναι πολύ φθηνότερη από ό, τι το καλοκαίρι
 • Έχετε περισσότερη ιδιωτικότητα και μπορείτε να χαλαρώσετε περισσότερο
 • Το ηλιοβασίλεμα είναι καταπληκτικό. Λιγότερα άτομα παρακολουθούν, ώστε να μπορείτε σίγουρα να βρείτε ένα μέρος για να το παρακολουθήσετε

Τα μειονεκτήματα:

 • Δεν υπάρχουν πάρα πολλά καταλύματα από πολλά μέρη κοντά το χειμώνα. Έτσι, είναι δύσκολο να βρείτε ένα μέρος για να μείνετε, αλλά μπορείτε σίγουρα να μείνετε στην Οία και να αποκτήσετε το δικό σας σπήλαιο σε πολύ φθηνότερη τιμή
 • Τα εστιατόρια και τα καταστήματα δεν είναι όλα ανοιχτά, επομένως είναι δύσκολο να αγοράσετε φαγητό ή κατάστημα
 • Υπάρχουν λιγότεροι τρόποι για να φτάσετε εκεί – οι πτήσεις και τα πλοία μειώνονται, αλλά υπάρχουν ακόμα τακτικά δρομολόγια

 

Καλοκαίρι στη Σαντορίνη

Μετά την εμπειρία της Ελλάδας το χειμώνα, ήθελα να επιστρέψω και να δω την Ελλάδα το καλοκαίρι για αυτό το ζεστό, πάρτι και φυσικά να κολυμπήσω στα νερά. Δύο χρόνια αργότερα, έκανα κράτηση για την περιοδεία Greek Island Hopping γιατί όχι μόνο ήθελα να επιστρέψω στην Αθήνα και τη Σαντορίνη, αλλά ήθελα να δω και τα άλλα δύο νησιά, τη Μύκονο και την Ίο.

Τα πλεονεκτήματα:

 • Είναι πολύ ζεστό και το νερό είναι τόσο ωραίο για να σας κρυώσει
 • Υπάρχουν περισσότερα εστιατόρια και καταστήματα ανοιχτά
 • Περισσότερες εμπειρίες είναι διαθέσιμες – από ηφαίστεια πεζοπορίας, πηγαίνοντας στις πισίνες λάσπης και γευσιγνωσία κρασιού
 • Θα πρέπει να φοράτε καλοκαιρινά ρούχα!
 • Τα πάρτι είναι πολύ καλύτερα
 • Το ηλιοβασίλεμα είναι εκπληκτικό

Καλοκαίρι ηλιοβασίλεμα στη Θήρα της Σαντορίνης

Τα μειονεκτήματα:

 • Υπάρχουν πολλοί τουρίστες και οι δρόμοι, ιδιαίτερα στη Σαντορίνη και τη Μύκονο είναι πολύ πιο πολυσύχναστοι
 • Υπάρχουν μερικές φορές πολλές ώρες για αυτήν την τέλεια φωτογραφία Instagram
 • Οι αγορές για πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ ακριβές, οπότε θα πρέπει να ξέρετε πώς να ανταλλάξετε για μια καλή συμφωνία!
 • Οι τιμές διαμονής αυξάνονται και τα σπήλαια είναι τόσο δαπανηρά

 

Διακοπές Σαντορίνη 2020

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη; Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει απλή απάντηση. Η Σαντορίνη το χειμώνα και το καλοκαίρι είναι εκπληκτικά. Εξαρτάται απλώς από το ποιοι είστε και τι θέλετε να ζήσετε. Μερικοί άνθρωποι θέλουν απλώς να πάρουν πάρτι, να ψωνίσουν και να απολαύσουν τον ήλιο και από την άλλη πλευρά, κάποιοι απλά θέλουν να χαλαρώσουν και να κάνουν μια γαλήνια εξερεύνηση.

Εάν μπορείτε να είστε ευέλικτοι, θα έλεγα ότι ο χειμώνας (Ιανουάριος – Μάρτιος) έχει μεγάλα πλεονεκτήματα και περισσότεροι τουρίστες αρχίζουν να κυνηγούν – ακόμα με αρκετά καλό καιρό, αλλά πολύ φθηνότερα μέρη για διαμονή και αγορές.

Το καλοκαίρι, η ώρα αιχμής για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη και την Ελλάδα είναι Ιούνιος – Σεπτέμβριος, οπότε θα αποφύγαμε τους κορυφαίους μεσαίους μήνες αν μπορούσατε να αποφύγετε τις ουρές looooong. Σε κάθε περίπτωση, θα έχετε ακόμα μια καταπληκτική στιγμή. Η Ελλάδα είναι πραγματικά ένα κομμάτι του ουρανού στη γη.

 

Read more about Santorini Tours